PUČKO OTVORENO UČILIŠTE ŠIBENIK

Višedesetljetna tradicija kojom se ponosimo.

27000
Zadovoljnih polaznika
48
stručnik predavača
100
različitih programa

“Otvoreni smo svima onima kojima druge škole u redovitom obrazovnom sustavu nisu bile dostupne iz bilo kojih razloga kao i za sve one koji žele podići svoju opću naobrazbu, steći nova znanja i vještine.”

Miranda Slipčević, ravnateljica

Tko smo

Pučko otvoreno učilište „Šibenik“ javna je ustanova za cjeloživotno obrazovanje odraslih, koja djeluje na području grada Šibenika i Šibensko-kninske županije s tradicijom i iskustvom dužim od pola stoljeća . Tijekom svog dugogodišnjeg djelovanja Učilište je razvilo, trajno dograđuje i ostvaruje više od stotinu programa formalnog i neformalnog obrazovanja. Programi, vrijeme nastave i nastavni oblici (redovna nastava, dopisno-konzultativna, instruktivno-konzultativna) prilagođeni su odraslim polaznicima uvažavajući njihovo stručno i životno iskustvo, a u skladu s najvišim zahtjevima andragogije.

Što radimo

Stvarajući godinama svoj imidž u području obrazovanja odraslih, Učilište se profiliralo kao vodeća ustanova u Šibensko-kninskoj županiji koja svojom kvalitetom, programima i pristupu polaznicima kao i poslodavcima i ostalim partnerima, odlikuje kao pouzdan, dugogodišnji partner u izradi, provođenju i prilagođavanju programa obrazovanja u skladu sa potrebama tržišta rada.

Osnovna je zadaća nastaviti ideju promicanja cjeloživotnog učenja i obrazovanja na svim razinama te neprestano prilagođavanje novonastalim situacijama, a posebno na tržištu rada.